Tel: +47 51 52 58 07 ~ E-post: fortellernina@gmail.com Short in English

Hva & Hvem

Hva

Ninas fortellerhule er full av fortellinger som kan fremføres i diverse anledninger. Det fremføres levende med kropp og stemme som virkemidler og uten bok eller manus.
Til alle tider over hele verden har mennesker hatt sine fortellinger. Folk har fortalt til hverandre for å underholde og for å viderebringe sin visdom. Det har vært veien til selvforståelse og identitetsskapelse. Vi har et hav av nedskrevne eventyr, sagn, legender og myter som er verdt å ta vare på og fortelle videre.
En god fortelling treffer noe i oss, får oss til å stoppe opp, skaper stillhet og storm og åpner opp for fantasien. Du ser det for deg som din egen film du skaper i øyeblikket.
Det jeg forteller har jeg hørt av andre eller lest og gjort til mitt eget og jeg forteller det fordi det gjorde noe med meg den gang jeg hørte det  eller leste det.

Hvem

Nina bor i sin fødeby Stavanger hvor hun siden år 2000 har hatt fortellerforestillinger  for barn og voksne i inn og utland. Som liten fikk hun mang en historie og sang fra sin mor og Nina fortalte det videre til dukken, til stolen, døren … De var veldig gode lyttere som aldri avbrøt.
Nina har bakgrunn og lang erfaring i drama og teater både i Norge, Danmark og England. Videre har hun mange års erfaring som assistent i barnehage og med psykisk utviklingshemmede barn og voksne. Derfra har hun hentet masse inspirasjon til å fortelle og synge. Sang og musikk blir høyt prioritert i Ninas forestillinger. Alt ifra små instrumentale lyder til gitar og sang hvor publikum gjerne må synge med.
Hun forteller eventyr, sagn, legender, myter, vitser og vandrehistorier fra hele verden og alle har de sin visdom. En lun humor preger Ninas forestillinger og det hele kommer fra hjertet.

Litt av min bakgrunn:

 • Ærø Folkehøjskole DK, Teaterlinje
 • Høyskolen Stavanger; Dans og drama
 • Emerson College, Storytelling
 • Artemis school of speech and drama, (drama, poesi, fortelling)

Workshops o.l

 • Sigøynersang med Ida Kellorova
 • Finn din klovn med Vivian Gladwell
 • Stemmen bak stemmen med Beate Myrvoll
 • Fortellerkurs: med bl.a. Mats Rehnman, Hugh Lupton,David Campbell.
 • 3 mnd gjøglerturne med hest og vogn i Danmark i 1992
 • Stories on wheels i 2005: 14 dagers turne med hest og vogn i Norfolk i England sammen med fortellerne : Duncan Williamson, Hugh Lupton, Tuup og Joe Bael
 • Bynisse Guri Malla. Ansatt av sentrumforeningen Byen hver førjul siden 2005 for å lage stemning i sentrum. Guri Malla er niesen til julenissen og er i byen for å samle inn ønsker og drømmer oppi sitt magiske melkespann. Hun tøyser og tuller, synger og danser i  butikker og i gatene. Og så hender det hun forteller litt til de som har tid til å lytte!
Foto